SMART KIDS 930X122

sistem

Sistem video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor

În Camera Deputaților a fost înregistrat un proiect de lege pentru reglementarea utilizării unui sistem video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice.

Citiți și: Incredibil! O vacă a oprit circulația pe Autostrada Pitești – București !

Principalul scop al utilizării unui astfel de sistem îl reprezintă prevenirea accidentelor rutiere pe drumurile cu cele mai dese și mai grave accidente. Proiectul de lege a fost conceput în urma consultării cu cetățeni, cu specialiști din Ministerul de Interne și Ministerul Transporturilor, cu experți în siguranță rutieră.

Numărul accidentelor rutiere fatale din țara noastră este aproape dublu față de media Uniunii Europene. Suntem singura țară care nu are un sistem video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice.

Citiți și: Imagini ȘOCANTE în trafic! A ieșit cu sabia să îi omoare!

Datorită unui astfel de sistem care există în statele europene, numărul accidentelor rutiere și rata mortalității în urma acestora au scăzut considerabil.

Sistemul va detecta abateri ale șoferilor precum: circularea cu viteză peste limita legală nerespectarea prevederilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, nerespectarea culorilor semaforului, neacordarea de prioritate pietonilor, absența unui ITP valabil, nepurtarea centurii de siguranță, neutilizarea luminilor de întâlnire, depășirea masei maxime admise.

Șoferii care nu vor respecta regulile vor fi înștiințați direct cu privire la eventualele încălcări ale legii și li se va transmite amenda direct la domiciliu.

De asemenea, sistemul va permite monitorizarea zonelor riscante ale traficului și, în urma procesării datelor, va stabili indicele de încălcare a reglementărilor rutiere și coeficientul de siguranță rutieră aferent drumurilor.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90