New Profesional Consult 930 x 122

bulevardul republicii

ȘOFER DROGAT, PRINS ÎN TOIUL NOPȚII ÎN PITEȘTI

Șofer drogat, prins în toiul nopții în Pitești. Azi noapte, poliţiştii Serviciului Rutier Argeș au depistat un șofer în vârstă de 24 de ani, din orașul Ștefănești, care conducea un autoturism Porsche Cayenne pe bulevardul Republicii din Pitești aflându-se sub influența unor substanțe interzise.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Bărbatului i s-au recoltat probe biologice de sânge. Urmează ca rezultatele analizelor să arate exact despre ce drog/droguri este vorba.

Polițiștii i-au făcut dosar penal conform articolului 336 din Codul Penal. Infracțiunea comisă de șoferul din Ștefănești este pedepsită de lege cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Amintim că luna trecută două aparate pentru detectarea consumului de droguri în rândul participanților la trafic au intrat în dotarea Serviciului Rutier Argeș și, respectiv, a Biroului Rutier Pitești.

„Potrivit Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani, aparatul asigurând depistarea atât a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a substanțelor interzise.

În situația detectării unor astfel de substanțe, indiferent de concentrație, se va întocmi dosar penal, totodată conducătorul auto depistat fiind și condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

Consumul substanțelor psihoactive are un efect pronunțat în privința capacității de a conduce, diminuând reflexele și viteza de reacție, precum și percepția asupra traficului. Totodată, nu trebuie uitat nici efectul asupra stării de spirit a celor care au consumat, conducătorul auto putând trece cu foarte mare ușurință de la o stare de spirit la alta, devenind nervos și chiar agresiv”, avertizează Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Vom reveni cu amănunte. (Foto: descriptiv) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90