NOR CURIER 930X122

Arges

SUNTEM DE RÂSUL LUMII: MIZERIA ALUNGĂ TURIȘTII STRĂINI DIN ARGEȘ

Direcția de Statistică a dat publicității principalele informații legate de evoluția turismului argeșean în primele opt luni ale anului.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În perioada ianuarie-august inclusiv numărul turiștilor veniți în Argeș s-a ridicat la aproape 109.000. Marea lor majoritate, în jur de 92.000 (mai bine de 84% din total), au fost români din alte zone ale țării. De altfel, lor li se datorează creșterea pe ansamblu a numărului de turiști care au vizitat Argeșul în primele opt luni ale acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea pe ansamblu a fost de aproape 9.000 de turiști. Este rezultatul creșterii cu peste 10.000 de persoane a numărului turiștilor români, creștere care a acoperit și a depășit scăderea, cu 1.300, a numărului de turiști străini. Dintre aceștia din urmă, 89% au provenit din țări europene. Cei mai mulți au fost din Franța (21, 7%), Italia (9, 4%) și Germania (8, 5%).

În proporție de 45, 5% turiștii, români și străini, care ne-au vizitat județul între ianuarie și august anul acesta au ales pentru cazare unitățile de profil din zona montană a Argeșului, iar aproape 40% au optat pentru unități din Pitești. Majoritatea înnoptărilor s-au înregistrat la unități turistice de cazare de 3 și 4 stele.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Potrivit statisticienilor, creșterea pe ansamblu a numărului de turiști a condus și la o creștere a indicelui de utilizare netă a capacității de cazare turistică. Indicele a ajuns la 17, 3%, cu 2, 2% peste nivelul din aceeași perioadă din 2013. (Foto Arhivă: Mizeria de nedescris din lacul barajului Vidraru de pe Transfăgărășan alungă turiștii străini)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90