930X122 MAIA

arbori

SUTE DE DOSARE PENALE ÎN ARGEȘ PENTRU DELICTE SILVICE

Argeșul se numără printre județele în care ani de zile mafia lemnului și-a făcut de cap. Hectare de pădure au fost culcate la pământ de mafioți.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

Anul trecut Poliția Argeș a desfășurat peste 1.100 de acțiuni împotriva delictelor silvice. S-au înregistrat 408 dosare penale și a fost confiscată cantitatea de 2.645 de mc de lemn, potrivit bilanțului Poliției argeșene.

De asemenea, conform sursei citate, tot anul trecut a fost pusă în mişcare urmărirea penală pentru 129 de infracţiuni de abuz în serviciu, fals, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și sustragere fără drept de arbori, fapte comise de 10 inculpaţi. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de 2.200.000 de lei, pentru recuperarea căruia a fost instituit sechestru asiguratoriu pe bunurile mobile şi imobile ale incuplaţilor.

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

În luna noiembrie 2015 au fost făcute 37 de percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal de la Secţia de Poliţie Rurală Rucăr având ca obiect infracţiunile de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, abuz în serviciu şi tăinuire, pentru care sunt cercetaţi 65 de suspecți, dintre care 16 în stare de reţinere.

Credeți că e suficient?

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3