New Profesional Consult 930 x 122

plante

TOXIC ÎN ARGEȘ. CONTROALE DE AMPLOARE

Toxic în Argeș. Controale de amploare.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Polițiștii au indisponibilizat peste 36 de tone şi 6.500 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor. Bilanțul a rezultat în urma a sute de acţiuni organizate în 23 de județe și în București pentru verificarea legalității operațiunilor cu substanțe periculoase.

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Inspectoratul General al Poliţiei Române a coordonat acţiuni la nivel naţional pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să facă operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

S-a acționat în municipiul București și în județele Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea și Vaslui.

Cu sprijinul unităţilor fitosanitare, al Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase au făcut verificări şi controale la 780 de agenţi economici.

Au fost date 65 de amenzi, în valoare totală de circa 107.000 de lei. De asemenea, peste 100 de persoane sunt cercetate pentru comiterea a 129 de infracțiuni în domeniu.

Printre neregulile constatate se numără depozitarea la întâmplare a substanțelor periculoase cu termen de valabilitate expirat devenite deșeuri și lipsa măsurilor de eliminare a acestor deșeuri potrivit regulilor din domeniu.

Poliția Română, care furnizează informația, nu precizează numele firmelor și ale persoanelor implicate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3