Donaris 930 x 122

grindina

ULTIMA ORĂ: ALERTĂ DE VREME REA PENTRU WEEKEND

Ultima oră: Alertă de vreme rea pentru weekend.

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o informare prin care anunță intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă de astăzi, 17 august 2018, de la ora 13, și până duminică, 19 august, la ora 22.

Sursa citată informează că în această perioadă, în cursul după-amiezilor și al serilor, vor exista intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin ploi care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Citiți și: Argeș. S-a emis alertă meteo! Vine potopul!

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.

Pe de altă parte, informează Administrația Națională de Meteorologie, în regiunile sudice și sud-estice, în special în după-amiezile de vineri și sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatură-umezeală (ITU) care vor depăși local pragul critic de 80 de unități.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3