930×122 CAPRA 5

cod galben

ULTIMA ORĂ! ALERTĂ METEO ÎN ARGEȘ

Alertă meteo în Argeș. Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă cod galben și, respectiv, cod portocaliu de vreme rea. Este vizat și județul Argeș.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

COD GALBEN 

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte și intensificări ale vântului

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 3 – 8 octombrie, ora 21

Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei.

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp.

Vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 50…60 km/h. În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi importante cantitativ și vânt intens

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 9 – 8 octombrie, ora 15

Zone afectate: cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea și în municipiul București ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse, peste 80…90 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze care vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă  (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ninsori consistente și viscol pe creste

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 9 – 8 octombrie, ora 15

Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1.600 de metri altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscol.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90