930×122 CAPRA 5

Arges

ULTIMA ORĂ! RISC ÎNSEMNAT ÎN ARGEȘ

Ultima oră! Risc însemnat în Argeș. Conform buletinului nivometeorologic emis de Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă este de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri și de gradul 1 la altitudini inferioare. Prin urmare, toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt și vor rămâne închise.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac – Cota 2.000 Transfăgărășan măsoară în acest moment 92 de cm. Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 10 cm de zăpadă proaspătă, iar în următoarele două zile se vor mai depune circa 15 – 20 de cm, ceea ce va duce la creșterea riscului de avalanșă cu cel putin încă o gradație, avertizează Salvamont Argeș.

Sfatul salvamontiștilor pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să le ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

„De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acesteia, ținând cont că la ora 18:30 este deja întuneric. În afara echipamentului obligatoriu de iarnă (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc.), în rucsac trebuie să existe în permanenţă o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul este indicat să aveţi încălţări şi îmbrăcăminte de iarnă și o lanternă pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos. Nu parcaţi maşinile la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă!”, atenționează Salvamont Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90