New Profesional Consult 930 x 122

cnair

ULTIMA ORĂ! VESTE DESPRE DRUMUL EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA

Veste despre drumul expres Pitești – Craiova. Documentația pentru proiectarea și construirea primului tronson al viitorului drum expres Pitești – Craiova a fost înaintată astăzi către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), pentru validare.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Anunțul îl face Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, tronsonul I, cuprins între km 0+000 și km 17+700, va fi construit între varianta de ocolire nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

Valoarea estimată, fără TVA,  este de aproape 480.000.000 de lei, precizează CNAIR.

Informații suplimentare

Drumul expres Pitești – Craiova va avea o lungime de 121,185 de km și va permite deplasarea cu o viteză de 130 de km/ h, similară celei aferente unei autostrăzi, informează Compania.

Această arteră rutieră va avea, totodată, un profil de 4 benzi de circulație și va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi, conform sursei citate.

Principalul element care va face diferența între acest drum expres și o autostradă este banda de urgență, care în cazul drumului expres este de 1,5 metri, susține CNAIR.

„Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de sud-vest a României la Coridorul IV Pan European și va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene.

Construirea acestui drum expres este importantă inclusiv prin faptul că elimină traficul de tranzit din zonele urbane, facilitează mobilitatea forței de muncă și încurajează dezvoltarea economică a zonei de sud-vest a României.”, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pentru construirea acestui drum (inițial anunțat ca autostradă) au fost organizate de-a lungul timpului și proteste de stradă (foto). (Sursă foto: libertatea.ro) 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3