UN NOU COD GALBEN. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII | ePitesti
New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

UN NOU COD GALBEN. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII

Un nou cod galben. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben, care vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: ARGEȘ: VISCOL PUTERNIC, ZĂPADĂ SPULBERATĂ

Intervalul de valabilitate este 13 ianuarie, ora 5 – 14 ianuarie 2017, ora 12. Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

Conform ANM, în intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii mixte care vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi care vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 – 25 l/mp.

Citiți și: ACUM: COD GALBEN ÎN ARGEȘ

Se va semnala polei în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei. În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70 – 80 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h şi trecător de peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Notă: Pe arii restrânse, precipitaţii slabe mixte care pot favoriza producerea de polei se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

Donaris 555×222
Nisan 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066