NOR CURIER 930X122

atacuri cibernetice

UN NOU VAL DE ATACURI CIBERNETICE AFECTEAZĂ SPITALELE DIN ROMÂNIA

Un nou val de atacuri cibernetice afectează spitalele din România.

Citiți și: Criză în spitale! Pacienții, obligați să contribuie financiar

Din notificările primite, CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) a identificat o creștere semnificativă în ultima perioadă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național, constatându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.

CERT-RO le atrage atenția atât utilizatorilor, cât și personalului care se ocupă de serviciile IT asupra următoarelor măsuri imediate care pot fi luate pentru a preveni infectarea cu aceste tipuri de aplicații malițioase:

Citiți și: Demisii în lanț în spitale! E haos!

-nu deschideți fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoașteți expeditorul, iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate!

-evitați accesarea ”ofertelor” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (e-mail, Whatsapp, Messenger, Facebook etc.)!

-asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea!

-asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)!

-apelați numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente!

-accesați ghidurile puse la dispozție pe site-ul CERT-RO!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90