930×122 CUMPANA 5

atacuri cibernetice

UN NOU VAL DE ATACURI CIBERNETICE AFECTEAZĂ SPITALELE DIN ROMÂNIA

Un nou val de atacuri cibernetice afectează spitalele din România.

Citiți și: Noi reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale!

Din notificările primite, CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) a identificat o creștere semnificativă în ultima perioadă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național, constatându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.

CERT-RO le atrage atenția atât utilizatorilor, cât și personalului care se ocupă de serviciile IT asupra următoarelor măsuri imediate care pot fi luate pentru a preveni infectarea cu aceste tipuri de aplicații malițioase:

Citiți și: Și România a fost ”atacată” de la începutul războiului

-nu deschideți fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoașteți expeditorul, iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate!

-evitați accesarea ”ofertelor” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (e-mail, Whatsapp, Messenger, Facebook etc.)!

-asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea!

-asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)!

-apelați numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente!

-accesați ghidurile puse la dispozție pe site-ul CERT-RO!

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90