930×122 CAPRA 5

bratianu

UN PITEȘTEAN, ORIPILAT DE „REABILITAREA” PARCULUI „BRĂTIANU”

Ieri am scris despre maniera de groază în care a fost reamenajat micul parc de peste stradă de Colegiul „I.C. Brătianu”: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/somn-usor-pitesti-galerie-foto/. Într-un oraș amorțit, fără societate civilă, mai există, totuși, voci care critică aspru și public modul în care administrația Pendiuc-Ionică a „regenerat” urban orașul.

Citiți și: Vestea momentului! S-a anunțat când va fi gata autostrada

Fost profesor de fizică la Colegiul mai sus amintit, nu cu mult timp în urmă ieșit la pensie, Ștefan Ropcea ne-a scris pe adresa redacției, indignat la rândul său.

„Dacă  eu răspundeam de amenajare, solicitam mai multor echipe formate din peisagişti şi arhitecţi să realizeze mai multe proiecte. Apoi ceream unei comisii de specialiști să desemneze proiectul câştigător.

Citiți și: Mascații au luat cu asalt Colegiul „Brătianu” din Pitești

Nu s-a procedat aşa şi a ieşit o struţo-cămilă!

Spaţiul verde a fost redus la jumătate, cam cât să pască o ovină la micul dejun. Specific pentru Piteşti, din păcate! Aleile au fost absurd triplate în lăţime. Parcarea era necesară, dar a dispărut şi a fost umplută cu ciment şi zeci de mii de dale.

În centru a apărut o groapă, pietruită frumos. Nu îi văd scopul! Aici, desigur, vor arunca gunoaie cetăţenii mai puţin civilizaţi. Dacă edilii ar avea puţină minte, ar scoate dalele de pe fundul gropii şi ar planta acolo flori.

Poate alta este tematica parcului: Ciment & Dale!

Pentru iluminat eu propuneam stâlpi eleganţi în manieră retro, așa cum erau acum 50 de ani în oraş. Alta este găselniţa iluminatului… S au făcut din beton litere în formă de L întoarse cu fundul în sus. Lămpile minuscule, încastrate în litere, vor ilumina doar pantofii trecătorilor. Superb!

Adio flori, dar avem beton kitsch-os! La aşa edili lipsiţi de gust artistic, aşa parc!

Întrebare: a cui este afacerea cu dalele care au sufocat oraşul și pe care suntem obligați să le cumpăram?”, scrie Ștefan Ropcea, cel care și pe vremea când era profesor avea astfel de puncte de vedere tranșante, spre deosebire de majoritatea absolută a piteștenilor, mulțumiți că respiră beton.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90