SPALATORIE MURAY  930×122

anaf

UPDATE: ANAF ARE UN NOU ȘEF

UPDATE (ORA 16): ANAF are un nou șef. Ionuț Mișa a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Mihaela Triculescu. 

Citiți și: ANAF, pe urmele românilor care plătesc cash la curier

„Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi Decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Citiți și: Lista datornicilor va fi publicată cu „nume și prenume” de Fisc

Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență. În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.  

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial”, precizează Guvernul. 

UPDATE (ORA 15): Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat public, într-o declarație de presă, că azi dimineață i-a înaintat premierului propunerea de demitere a lui Ionuț Mișa. „E nevoie de o colectare mai bună a taxelor”, a motivat ministrul.

Surse: Se pregătește o demitere de răsunet la ANAF. Demiterea lui Ionuț Mișa de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală a rămas doar o chestiune de timp, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici (foto), i-ar fi propus deja premierului Viorica Dăncilă înlocuirea lui Mișa.

Dăncilă ar fi acceptat propunerea, scrie Mediafax, și ar urma să semneze astăzi sau mâine ordinul de încetare a mandatului de șef al ANAF al lui Ionuț Mișa.

Amintim că ministrul Finanţelor i-a reproşat şefului ANAF gradul de colectare redus la TVA și la recuperarea prejudiciilor.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3