930 x122 grota rece

ceata

UPDATE: COD GALBEN ÎN ARGEȘ ÎN URMĂTOARELE ORE

(UPDATE ORA 10): Codul galben a fost prelungit până la ora 13, în plus față de ceață urmând să se semnaleze, ca fenomen meteorologic asociat, și burniță. 

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

Zona joasă a județului Argeș se află în această dimineață, între orele 8 și 11, sub cod galben de tip nowcasting de ceață densă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că ceaţa determină scăderea vizibilităţii local la sub 200 de metri, iar izolat la sub 50 de metri.

Citiți și: Probleme pe mai multe drumuri! Lucrări, restricții și carosabil umed

Și în municipiul Pitești este ceață. Temperatura aerului este de 9,6 grade Celsius, potrivit sursei citate.

În condițiile codului galben, Poliția transmite că pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice:

-nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

-în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90