930 x122 grota rece

braconaj

(UPDATE): URMĂRIRE, MAȘINĂ RĂSTURNATĂ. REȚINUȚI PENTRU BRACONAJ

(UPDATE ORA 20): Cei trei au primit control judiciar pentru 60 de zile. 

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani, au fost reținuți de Poliție după ce azi noapte au fost prinși pe raza comunei Ștefan cel Mare căutând vânat cu câini din rasa ogar.

Acțiunea a fost desfășurată de polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiști din orașul Costești, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi.

Citiți și: Întâmplare îngrijorătoare, noaptea, pe o stradă din Pitești

„A fost observat în fondul cinegetic un autoturism (n.r. – Dacia Logan) în care se aflau mai multe persoane, care, prin folosirea unui proiector și cu ajutorul câinilor, căutau vânat.

La apropierea oamenilor legii, conducătorul autoturismului a fugit. A fost urmărit de jandarmi până pe strada Calea Ștefan cel Mare, acolo unde șoferul, un bărbat de 29 de ani din Mioveni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat cu mașina în afara părții carosabile.

Trei dintre cei patru ocupanţi au fost prinși.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului autoturismului, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș. Bărbatul care a reușit să fugă este căutat de Poliție. A fost identificat și, probabil în scurt timp, va fi și el prins.

Polițiștii au făcut dosar penal pentru braconaj şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar un ogar a fost ridicat şi lăsat în custodie unui adăpost pentru câini.

După administrarea probatoriului, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase i-au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pe cei trei bărbați (șoferul din Mioveni în vârstă de 29 de ani, un tânăr de 23 de ani din comuna argeșeană Popești și un alt bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roșiorii de Vede (județul Teleorman). Vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Reamintim că practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari reprezintă infracțiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3