NOR CURIER 930X122

arestare preventivă

URMĂRIRE ÎN TOIUL NOPȚII ÎN RĂZBOIENI

Poliţiştii Secției 3 din Pitești au reţinut un bărbat de 22 de ani din comuna Merișani, bănuit că ar fi condus fără drept și sub influența alcoolului un autoturism.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

În noaptea de 19 spre 20 februarie 2020, polițiști ai Secției 3 au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism Volkswagen, care circula pe strada Independenței din cartierul piteștean Războieni.

Bărbatul aflat la volan nu s-a conformat, a continuat deplasarea și a oprit autoturismul pe o altă stradă. Atât conducătorul mașinii, cât și pasagerul din autoturism au încercat să se sustragă controlului, fugind.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Au fost prinși imediat de polițiști, care au constatat că bărbatul bănuit că ar fi condus autoturismul emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (mai exact, 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, s-a stabilit că individul nu are permis de conducere.

I s-a făcut dosar penal pentru conducere fără permis (infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani) și conducere sub influența alcoolului (Codul Penal pedepsește acest tip de infracțiune tot cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă).

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut și prezentat instanței, care a dispus arestarea lui preventivă. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90