New Profesional Consult 930 x 122

curent

CURENT_ELECTRIC

ȘTIRE BOMBĂ: CURENTUL ELECTRIC S-AR PUTEA IEFTINI

Curtea de Conturi a României, instituţie condusă de fostul senator de Argeş Nicolae Văcăroiu, a demarat o analiză pe piaţa de energie electrică. Analiza vizează fundamentarea tarifelor la curentul electric pentru consumatorii finali, persoane juridice și populație. Dacă vor fi descoperite costuri nejustificate, facturile la energie ar putea scădea. Investigaţia vizează investiţiile realizate de operatori şi modalitatea în care ele au fost incluse în tarifele de distribuţie şi, ulterior, în facturile de energie electrică ale consumatorilor. În al doilea rând, Curtea de Conturi se uită şi la costurile producătorilor de energie electrică.

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Văcăroiu a confirmat că instituţia pe care o conduce derulează o investigaţie pe piaţa de energie și că momentan se culeg date de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Motivând că analiza este în curs de desfășurare, oficialul a refuzat să dea mai multe informaţii.

În cazul în care se va constata că ANRE a introdus costuri nejustificate, acestea vor fi recuperate mai apoi, fie de la producător, fie de la distribuitor, fie de la furnizor, iar facturile la curent electric ar urma să fie diminuate corespunzător.

Citiți și: Oficial. Acești piteșteni rămân fără curent electric!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3