930×122 CAPRA 5

caniculă

VESTE PROASTĂ! METEOROLOGII AU FĂCUT ACUM ANUNȚUL

Veste proastă! Meteorologii au făcut acum anunțul. Administrația Națională de Meteorologie a prelungit și pentru mâine, 6 august 2017, avertizările prin care anunță val de căldură, temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat. Argeșul rămâne sub cod portocaliu (vezi harta!).

Citiți și: Alertă! Argeșul lovit de un cod roșu de furtuni!

COD ROȘU

Duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent în zonele joase de relief între 82 și 84 de unități.

Citiți și: Argeș: Vin furtunile! Cod galben de vijelii și grindină

Temperaturile minime nocturne vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În județele Mehedinți și Dolj pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…41 de grade.

COD PORTOCALIU

În Banat, Muntenia (inclusiv județul Argeș), Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

COD GALBEN

În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.

Notă: În a doua parte a zilei de duminică (6 august) și în noaptea de duminică spre luni (6/7 august) vor fi averse, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august) mai ales în jumătatea de nord.

Vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3