930 x122 grota rece

AFIR

Vestea zilei! AFIR îți dă 300.000 de euro nerambursabili!

AFIR oferă bani românilor! Fermierii din sectorul vegetal care vor să-și achiziționeze tractoare și utilaje cu fonduri europene nu mai au mult de așteptat. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) urmează să lanseze o linie de finanțare specială pentru acest tip de investiții, în a doua parte a acestui an.

Citiți și: Finanțare de 70.000 de euro pentru o categorie de români

Bani de la AFIR pentru români

Potrivit calendarului publicat de instituție, linia de finanțare DR-13 ”Achiziții de utilaje agricole pentru sectorul vegetal”, va fi lansată în octombrie 2023.

În cadrul intervenției vor fi prioritizate proiectele care contribuie la încurajarea și dezvoltarea structurilor asociative. Se sprijină și dezvoltarea structurală echilibrată a fermelor în sensul consolidării fermelor medii, promovarea tehnologiilor și tehnicilor de producție moderne cu impact redus asupra mediului acțiuni în scopul gestionării corespunzătoare a riscurilor de la nivelul exploatației, asigurarea echității accesării fondurilor europene, se arată în fișa intervenției.

Citiți și: 70.000 de euro pentru o categorie de români. Condițiile de eligibilitate
AFIR

AFIR

Practic, această linie de finanțare vine în continuarea fostei submăsuri 4.1, din PNDR 2014-2022. AFIR mai anunță că valoarea maximă a sprijinului public va fi 300.000 euro/proiect. Rata de finanțare maximă va fi de 65% fonduri europene. Astfel, fermierul trebuie să asigure o cofinanțare de 35% din fonduri proprii.

Beneficiarii eligibili pentru achiziția de utilaje vor fi:

-fermieri cu excepția persoanelor fizice;
-cooperative agricole și societățile cooperative care reprezintă interesele membrilor fermieri;
-grupuri și organizații de producători legal constituite în baza legislației naționale în vigoare şi recunoscute de MADR care deservesc interesele membrilor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Loghin Vasile Dan spune:

    Vreau sa accesez și eu un program de finanțare de 300000 de euro neramburssbili

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90