NOR CURIER 930X122

bcco

(VIDEO) ARGEȘ: IMAGINI DIN „FABRICA” DE DROGURI

UPDATE: Poliția Argeș comunică oficial: „Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut 58 de percheziții pentru destructurarea a 4 grupări infracționale specializate în operațiuni ilegale cu droguri și substanțe psihoactive. 30 de persoane au fost conduse la audieri.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Pe 21 martie 2017, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și ai Direcției Operațiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea procurorilor DIICOT Pitești, au făcut 58 de percheziții domiciliare pe raza județului Argeș și în municipiul București.

Activitățile vizează destructurarea a 4 grupări infracționale organizate specializate în operațiuni ilicite cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv și distribuire de droguri de risc.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Persoanele în cauză sunt bănuite că, începând din anul 2015, ar fi plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și ar fi achiziționat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plățile s-ar fi realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-ar fi făcut prin intermediul unor persoane interpuse. Substanțele ar fi fost ulterior preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș.

Din activitatea infracțională cei vizați ar fi obținut peste 100.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 11.910 lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme.

Până în acest moment, 30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.

La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din București și Craiova, precum și jandarmi din Argeş, de la Brigada Mobilă ,,Frații Buzești” din Craiova și din București.”

Droguri în baruri. Rețea anihilată. Zeci de prezumtivi traficanți de droguri au fost prinși în urma unei operațiuni de amploare organizată astăzi de DIICOT. Prezumtivii traficanți ar fi comercializat drogurile (etnobotanice) în baruri, dar și la domiciliile lor. Pe parcursul unui an, rețeaua de prezumtivi traficanți ar fi vândut droguri la circa 100 de consumatori. Unii dintre consumatori ar fi minori.

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au făcut percheziții în acest dosar în localități din județul Argeș, dar și în București. Suspecții au fost aduși cu puțin timp în urmă la DIICOT Pitești pentru audieri. Vom reveni cu amănunte.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90