EcoMoto 930×122

alarmare publică

(VIDEO) AU SUNAT SIRENELE ÎN PITEȘTI

Au sunat sirenele în Pitești.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

În urmă cu doar câteva minute, sirenele de alarmare publică au sunat din nou în Pitești. Au fost două reprize de semnale acustice. Fiecare dintre ele a durat mai mult de un minut.

Citiți și: Accident grav, în această seară, în Argeș! Intervenție de urgență, acum!

Am întrebat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș care este motivul declanșării sirenelor. Asta în condițiile în care autoritățile nu au anunțat desfășurarea vreunui exercițiu de alarmare publică. Potrivit ISU Argeș, o sirenă de alarmare din zona Expo Parc – Ceair a pornit accidental, ca urmare a unei defecțiuni.

Amintim că în luna aprilie a acestui an Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat un exercițiu de alarmare publică în întreaga țară. Exercițiul PROCIV 2017 a urmărit și verificarea funcționalității sirenelor de alarmare publică din zone posibil a fi afectate de dezastre, inclusiv din Pitești.

Defecțiunea de astăzi arată că sistemul are probleme, realitate care ne îngrijorează. Nu ne amintim ca în ultimii ani, dacă nu zeci de ani, în Pitești sirenele de alarmare publică să mai fi pornit din cauza unei… defecțiuni.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90