930×122 CAPRA 5

VODAFONE

VODAFONE, AMENDATĂ

Vodafone, amendată. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat contravențional operatorul de telefonie mobilă Vodafone pentru utilizarea de practici comerciale incorecte. ANPC a transmis un comunicat de presă cu privire la neregulile depistate la Vodafone.

Citiți și: Exclusiv. Descoperire neașteptată în Argeș Mall: A apărut și nimeni nu știe cum!

”Operatorul de telefonie mobilă punea la dispoziție consumatorilor o serie de oferte prepaid care includeau un număr fix de minute, SMS-uri sau acces la Internet. Oferta era valabilă 28 de zile. În urma analizării reclamațiilor consumatorilor, a rezultat că, deși aceștia se aflau în perioada de valabilitate a ofertelor, serviciile de apelare au fost restricționate pentru că erau condiționate de un număr suficient de apeluri primite.

Consumatorilor le era impusă o condiție pe care le era imposibil să o respecte, numai profesionistul având capacitatea tehnică de a monitoriza apelurile primite. La fel se întâmpla și în cazul beneficiilor oferite la reîncărcarea diferitelor cartele, consumatorii, pentru a putea utiliza beneficiile achiziționate, fiind condiționați de numărul de apeluri primite.

Citiți și: Veste proastă pentru cei care au abonament la această firmă! Cresc prețurile!

O altă neregulă constatată se referă la cartelele reîncărcabile prin care se ofereau minute și SMS-uri naționale nelimitat. Operatorul de telefonie mobilă considera că utilizarea rezonabilă a serviciului înseamnă că numărul de minute al apelurilor inițiate NU depășește cu 500 numărul de minute primiteWebsite-ul prin care comerciantul își promova ofertele la aceste cartele nu menționa aceste restricționări. Prin utilizarea cuvântului nelimitat se înțelege faptul că nu există nicio restricție. Practic, profesionistul utiliza acest termen doar în scop de marketing, consumatorii luând o decizie de tranzacționare pe care în altă situație nu ar fi luat-o.

Pentru utilizarea unei practici comerciale înșelătoare, profesionistul a fost sancționat contravențional cu amendă contravențională de 50.000 de lei. Profesionistul s-a obligat să elimine mecanismul de restricționare automată a serviciilor ca urmare a raportului dintre numărul de minute sau SMS-uri efectuate și cele primite.” (Foto: ziuaconstanta.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90