930X122 MAIA

cod galben

VREME SEVERĂ ÎN ARGEȘ. CE NE AȘTEAPTĂ ÎN URMĂTOARELE 3 ZILE

Un cod galben și o informare au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben vizează și extremitatea nordică a județului Argeș.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 august, ora 13 – 27 august 2019, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

În intervalul de timp menționat, în zonele montane, în Maramureș și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Notă: Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar și în restul teritoriului.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 august 2019. Fenomen vizat: disconfort termic. 

În intervalul de timp menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35…37 de grade.

Notă: În cursul zilelor de miercuri (28 august) și joi (29 august), manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90