930 pe 122 COSTACHE

cod galben

Vreme severă în Argeș! Cod galben de ploi și ninsori

În această dimineață, meteorologii din cadrul ANM au emis noi avertizări de vreme rea valabile pentru mai multe zone din țară, inclusiv pentru județul Argeș.

Citiți și: Avertizare meteo! Alertă de vreme rea în Argeș

De astăzi – de la ora 12, până mâine – la ora 08:00, este în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ.

Citiți și: Alertă meteo! Cod galben și portocaliu!

În vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă.

Se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice.

La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben și de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte, care intră în vigoare de mâine, 11 martie – ora 08, până duminică – 12 martie, ora 15.

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Foto descriptiv: Promotor.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90