Donaris 930 x 122

ger

VREMEA – CE NE AȘTEAPTĂ ÎN WEEKEND. VEȘTI DE LA ANM

Vremea – Ce ne așteaptă în weekend. Vești de la ANM. Meda Andrei, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), oferă informații despre evoluția vremii în weekend.

Citiți și: Vremea o ia razna! Fenomene de necrezut în această săptămână

“În prima parte a zilei de sâmbătă vor fi înnorări, însă doar pe suprafețe mici vor fi ninsori, de scurtă durată.

După aceea, treptat, în a doua parte a zilei de sâmbătă, un front atmosferic rece va traversa țara noastră și va aduce ninsori, în general slabe cantitativ, în Banat, Crișana, Maramureș și apoi și în Transilvania și Moldova.

Citiți și: Alertă meteo! Iarna revine în martie: ninsori și vânt puternic

În noaptea de sâmbătă spre duminică și chiar și luni, ninsori vor apărea și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Valorile termice, cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare, vor fi mai coborâte decât ar trebui să fie în mod normal în această perioadă. Ele se vor situa după-amiaza, în general, între -6 și 2 grade Celsius. Cele mai mici temperaturi vor fi în Maramureș, în estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în partea de sud a țării.

Minimele termice vor fi, în general, între -13 și -3 grade, cu cele mai mici valori sâmbătă dimineața, atunci când în depresiuni vor fi chiar -15, -16 grade Celsius. Vorbim de ger, adică de -10 grade Celsius și sub -10 grade Celsius, cel mai probabil în Maramureș, în Transilvania, în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni”, informează Meda Andrei, de la Administrația Națională de Meteorologie.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90