New Profesional Consult 930 x 122

Anti-pasari

Stranie dispariție din Pitești!

Stranie dispariție din Pitești!

Citiți și: I-a plăcut și a mai vrut o dată! A revenit să facă baie în arteziana din Piața „Milea”

Mulți părinți și bunici își aduceau prichindeii în Piața Vasile Milea.

În timp ce seniorii stăteau la soare pe bănci, micuții hrăneau porumbeii și alergau printre ei. Atât de mult se domesticiseră păsările încât copii aproape că le atingeau, ceea ce-i încânta nespus.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Obiceiul era vechi în Pitești, multe generații de copilași având parte de aceeași mică bucurie. Toate vor deveni amintire.

Bucuria ochilor

Recent a fost înlăturată prelata și demontate schelele care înconjurau palatul administrativ în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean. Partea exterioară este gata, urmând ca lucrările să fie executate în continuare în interior.

Citiți și: Pitești. Surpriză pe Strada Mare! După o lungă așteptare, s-a întâmplat!

Acum piteștenilor li se înfățișează o clădire în toată splendoarea ei. Peisajul este frumos și noaptea când clădirea este luminată de reflectoare.

Casa Albă a fost…gri

Un asemenea edificiu trebuie însă și protejat de…păsări! Amar de ani, acoperișul și partea superioară a Casei Albe, așa cum este cunoscută, erau zonele preferate de porumbei. Dar și de ciori iar mai nou, de pescăruși. Lesne de înțeles ce mizerie rămânea în urma lor. Albul zidurilor se făcuse…gri.

Inedit la noi

În multe orașe occidentale, mai ales acolo unde trebuie protejate monumentele foarte vechi, cum ar fi cele ale Renașterii, spre exemplu, s-au luat măsuri pentru a îndepărta păsările. Pentru prima dată s-a adoptat această decizie și în Pitești.

Pe acoperișul palatului administrativ a fost montat un dispozitiv care emite anumite zgomote. Ele au rolul de a alunga păsăretul de pe o rază mare.

În doar două zile de când a fost pus în funcțiune, sistemul și-a dovedit eficiența.

Cu privirea în sus

Azi dimneață, platoul V. Milea era scăldat în razele soarelui.

Însă pe toată întinderea de pavele, nici…pană de porumbel.

Senzația este ciudată. Mai ales că la un interval de câteva minute, răsună în urechile trecătorilor sunetele stranii ale unor păsări de pradă.

Oamenii privesc nedumeriți în sus, așteptându-se din clipă în clipă să apară din neant necunoscutele zburătoare.

555 X 222 POSADA 2
Pizza Sapori Italia 570 90