Donaris 930 x 122

Anti-pasari

Stranie dispariție din Pitești!

Stranie dispariție din Pitești!

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Mulți părinți și bunici își aduceau prichindeii în Piața Vasile Milea.

În timp ce seniorii stăteau la soare pe bănci, micuții hrăneau porumbeii și alergau printre ei. Atât de mult se domesticiseră păsările încât copii aproape că le atingeau, ceea ce-i încânta nespus.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Obiceiul era vechi în Pitești, multe generații de copilași având parte de aceeași mică bucurie. Toate vor deveni amintire.

Bucuria ochilor

Recent a fost înlăturată prelata și demontate schelele care înconjurau palatul administrativ în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean. Partea exterioară este gata, urmând ca lucrările să fie executate în continuare în interior.

Citiți și: Pitești. Surpriză pe Strada Mare! După o lungă așteptare, s-a întâmplat!

Acum piteștenilor li se înfățișează o clădire în toată splendoarea ei. Peisajul este frumos și noaptea când clădirea este luminată de reflectoare.

Casa Albă a fost…gri

Un asemenea edificiu trebuie însă și protejat de…păsări! Amar de ani, acoperișul și partea superioară a Casei Albe, așa cum este cunoscută, erau zonele preferate de porumbei. Dar și de ciori iar mai nou, de pescăruși. Lesne de înțeles ce mizerie rămânea în urma lor. Albul zidurilor se făcuse…gri.

Inedit la noi

În multe orașe occidentale, mai ales acolo unde trebuie protejate monumentele foarte vechi, cum ar fi cele ale Renașterii, spre exemplu, s-au luat măsuri pentru a îndepărta păsările. Pentru prima dată s-a adoptat această decizie și în Pitești.

Pe acoperișul palatului administrativ a fost montat un dispozitiv care emite anumite zgomote. Ele au rolul de a alunga păsăretul de pe o rază mare.

În doar două zile de când a fost pus în funcțiune, sistemul și-a dovedit eficiența.

Cu privirea în sus

Azi dimneață, platoul V. Milea era scăldat în razele soarelui.

Însă pe toată întinderea de pavele, nici…pană de porumbel.

Senzația este ciudată. Mai ales că la un interval de câteva minute, răsună în urechile trecătorilor sunetele stranii ale unor păsări de pradă.

Oamenii privesc nedumeriți în sus, așteptându-se din clipă în clipă să apară din neant necunoscutele zburătoare.

555×222 grota rece

Comentarii

17 comentarii

  • Iulia spune:

    Piteștenii iubesc PSD-ul și betoanele. La cati prosti sunt în Pitesti nu m-aș mira ca vreunul sa fi considerat ca trebuie omorâți.

  • R spune:

    Măsură foarte bună, ar trebui preluată și de alte orașe. Așa-zișii iubitori de animale ,care hrănesc porumbeii, trebuie să știe că aceste păsări sunt cei care răspândesc o boală cumplită TBC pulmonar.

  • Denis Vilcu spune:

    Da, foarte bine, trebuie sa scapam de porumbei si de mizeria creata de ei!

  • Cezar spune:

    bai sigur stau cu privire in sus, doar nu vreți să vadă buruienile care ies dintre pavele, din fata ‘noii’ clădiri a Prefecturii.

    Artic nou, hmmmm…Pay Day?

  • Toma spune:

    are dreptate R….foarte buna măsură…bravo

  • Sorin spune:

    sistemul este ineficient .se intorc inapoi

  • Popescu spune:

    Super idee!

  • andrei spune:

    O explicație este nr. mare de pescăruși .

  • Jean din Mioveni spune:

    porumbeii aia sint mai jegosi decat sobolanii. eu le zic sobolani cu aripi. raspandaci de boli. locul lor nu este in oras

  • Adolf spune:

    Foarte bine, BRAVO, si mai sunt si in alte zone din Pitesti, trebuiesc inlaturati complet, pe langa mizeria pe care o lasa, mai sunt si purtatori de boli, nu degeaba se numesc „Sobolanii aerului”

  • Gigel Diaconescu spune:

    Total ineficient ,in câteva zile porumbeii se vor obișnui cu aceste zgomote ,până la ora actuală singurul sistem eficient este cel bazat pe impulsuri electrostatice care protejeaza doar edificiul nu si împrejurimile. Acest sistem este montat pe mai multe edificii din occident (Catedrala din Barcelona ,Primaria Barcelona ,Catedrala din Milano etc.)

  • Cazacu Maria spune:

    Măi proștilor, voi nu știți că porumbeii sunt simbolul bunului Dumnezeu, îndepărtați porumbeii practic îl îndepărtați pe Dumnezeu, dar vă mirați când vin tot felul de dezastre. Îndepărtați cotofanele, gravurii și pescărușii că nu este locul lor în orașe, asta da.

  • S spune:

    urat, foarte urat asa pustiu fara pasari. cel mai frumos lucru care se intampla in pitesti sa fiu sugrumat ca sa mentinem niste pereti albi. inainte prefectura chiar asigura hrana porumbeilor acum sa ii alunge. barbarism

  • Andreea Marin spune:

    URÂT ! ATÂT AM DE ZIS ! Nu mănâncă pe nimeni porumbeii! Porumbeii vă încurcă acuma , nu că la o ploaie de o oră devine Pitești.u Veneția.

  • Daniela spune:

    Pentru cei care lucreaza in centru sunetul este enervant sa il aud 8h/zi🤦🏻‍♀️

  • Rio Marin spune:

    Porumbelul = simbolul pacii. Ce, ne trebuie pace? Uite, colea, razboi ca-n Est. Folositi toate armele…moderne! Nu sunteti primii care-si taie craca…

  • Ionela spune:

    Dar pentru pescărușii care fac gălăgie și zi și noapte nu se găsește nici o soluție?
    Pentru sistemul de canalizare care refulează la fiecare ploaie mai serioasă,de ani de zile,nu s a rezolvat nimic(nu sunt soluții,nu sunt bani).
    Se găsesc soluții numai la „problemele de interes major” stațiile publitrans(45.000 €/statie) nu mai zicem nimic de construcția unor creșe și gradinite pentru pitici(nu sunt bani) dar clasa mijlocie a devenit obligatorie,să vedem unde….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90