NOR CURIER 930X122

studenti

Studenții au pierdut gratuitatea totală a transportului feroviar

În urma stabilirii Bugetului pentru anul 2021, gratuitatea transportului feroviar pentru studenți a fost eliminată. Dreptul studenților de a călători gratuit cu trenul a fost decis de către Guvern în anul 2017. Toți studenții înscriși la studii de licență, master și doctorat beneficiau de acest drept pe tot parcursul anului, indiferent de distanță sau rutele parcurse. Acum s-a decis revenirea la forma veche, adică cea din 2016 care presupune o reducere de 50% pentru transportul cu trenul al studenților. Transportul gratuit va fi păstrat doar pentru ruta dintre localitatea de domiciliu a studentului și cea în care își urmează studiile. Elevii orfani, cei cu cerințe educaționale speciale cât și cei pentru care s-a hotărât o măsură de protecție specială vor beneficia în continuare de gratuitate pentru toate felurile de transport.

Citiți și: Tinerii din România pot călători GRATIS!

În urma acestei decizii ANOSR (Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România) reacționează: „Ar trebui să fie un capăt de țară faptul că în ciuda unor statistici dezastruoase privind situația materială a studenților, Guvernul intenționează să ia decizii arbitrare, argumentând un impact bugetar în fapt nesemnificativ față de multiplele avantaje atât pentru studenți, cât și pentru operatorii feroviari. Nu doar că niciun partid din coaliția guvernamentală nu a criticat transportul gratuit al studenților din opoziție, ba chiar reprezentanți ai lor l-au susținut. Studenții nu vor renunța!”

„Educația e pe drumuri și studenții plătesc bilet!” este mesajul transmis autorităților.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90