930×122 CAPRA 5

consiliul concurenței

Super-tranzacție OMV Petrom, analizată de Consiliul Concurenței

Super-tranzacție OMV Petrom, analizată de Consiliul Concurenței

Citiți și: Peste 1 milion de clienți trebuie să știe asta. Ce s-a întâmplat cu CEZ

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care OMV Petrom SA și RNV Infrastructure SRL intenționează să dețină împreună Electrocentrale Borzești SRL și companiile deținute de aceasta, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzești Wind SRL și Borzești Power SRL.

La ora actuală, Electrocentrale Borzești SRL este deținută de RNV Infrastructure SRL.

Citiți și: Tranzacția care implică gigantul de energie CEZ, ,,luată la ochi”

Prin această tranzacție, OMV Petrom SA intenționează să achiziționeze de la RNV Infrastructure SRL 50% din părțile sociale ale Electrocentrale Borzești SRL.

Electrocentrale Borzești SRL produce energie electrică. Companiile deținute integral de Electrocentrale Borzești urmăresc dezvoltarea mai multor capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure SRL face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Grupul OMV Petrom desfășoară activități de explorare și producție de țiței și gaze naturale, rafinare și distribuție de carburanți, generare de energie electrică, precum și comercializare de gaze naturale și energie electrică.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

O va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90