930 x122 grota rece

program supermarketuri

    Supermarketurile din România, închise complet în weekend

    Supermarketurile și hypermarketurile din România se vor închide complet în weekend. Se vorbește despre o nouă posibilă lege care să intre în vigoare, dar încă nu sunt confirmate detalii precise, notează stiripesurse.ro

    Citiți și: Timp limitat pentru cumpărături! Magazinele se închid duminica

    Această propunere neașteptată a stârnit întrebări despre alternativele disponibile pentru cumpărături.

    Micile magazine au inițiat această cerere, motivând-o prin scăderea semnificativă a vânzărilor pe care o observă la sfârșit de săptămână.

    Consumatorii aleg să își facă cumpărăturile în marile magazine, datorită varietății mai mari de produse și comodității de a le găsi într-un singur loc.

    Propunerea, care urmează să fie transmisă Guvernului, își propune să aducă o schimbare în această situație.

    Astfel, micii comercianți speră ca închiderea supermarketurilor în weekend să îi determine pe consumatori să își îndrepte atenția către magazinele mai mici și să sprijine comunitatea locală.

    Potrivit sursei citate, în discuțiile de astăzi din cadrul Guvernului, se va lua în considerare această propunere controversată.

    Micii comercianți susțin că vânzările lor scad cu până la 30%-40% în weekend, iar închiderea supermarketurilor ar putea să le ofere o șansă de a-și recâștiga clienții.

    Este important de menționat că această propunere este într-un stadiu incipient și urmează să fie analizată și dezbătută în continuare.

    Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României:

    „Ei (n.r. reprezentanții micilor magazine) vin și cer uneori niște lucruri care frizează bunul simț. Eu îi înțeleg. Dar nu se pot face afaceri în economia de piață omorându-l pe altul. Plus că, să mă ierte Dumnezeu, nu știu câtă capacitate au ei să hrănească poporul român. Și legea aceea cu minim 50% produse românești în hipermarketuri este încă în vigoare”.

    Foto descriptiv: Romania Tv

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3