Donaris 930 x 122

carburanti

Surpriză neplăcută la pompele de carburanți!

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a efectuat marți cea mai mare scumpire de la începutul anului, de 9 bani/l, aproape dublă celei cu care obișnuise piața în ultima săptămână, relevă date analizate de Profit.ro.

Citiți și: Surpriză la pompă! Ce se întâmplă cu carburanții

Companiile concurente vor efectua în următoarele ore o mișcare similară, cu atât mai mult cu cât cotațiile internaționale ale petrolului se află la maximele ultimei luni, iar Rompetrol a anunțat intrarea în revizie a celei mai mari rafinării autohtone, Petromidia.

Totodată se apropie și momentul în care importul de benzină și motorină din Rusia va fi interzis, iar România este importatoare netă de motorină.

Citiți și: Compensarea prețurilor la carburanți trebuie să continue!

Față de ultima zi a anului trecut, în care a fost eliminată reducerea de 50 de bani convenită de Guvern și companii, dar și redusă acciza la nivelul minim UE, benzina s-a scumpit cu 58 de bani/l, iar motorina cu 60 de bani/l, în urma evoluției cotațiilor internaționale ale petrolului și produselor petroliere.

În urma scumpirilor, prețul benzinei standard a ajuns la stațiile Petrom la 6,53-6,59 lei/l, iar cel al motorinei standard la 7,69-7,72 lei/l, iar în cele OMV, la 6,64-6,68 lei/l, respectiv, 7,77-7,80 lei/l.

Foto: arhivă ePitești.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570 X 90 POSADA 3