930×122 CAPRA 5

carburanti

Surpriză neplăcută la pompele de carburanți!

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a efectuat marți cea mai mare scumpire de la începutul anului, de 9 bani/l, aproape dublă celei cu care obișnuise piața în ultima săptămână, relevă date analizate de Profit.ro.

Citiți și: Surpriză la stațiile de carburanți!

Companiile concurente vor efectua în următoarele ore o mișcare similară, cu atât mai mult cu cât cotațiile internaționale ale petrolului se află la maximele ultimei luni, iar Rompetrol a anunțat intrarea în revizie a celei mai mari rafinării autohtone, Petromidia.

Totodată se apropie și momentul în care importul de benzină și motorină din Rusia va fi interzis, iar România este importatoare netă de motorină.

Citiți și: Șoc în benzinării! Șoferi revoltați

Față de ultima zi a anului trecut, în care a fost eliminată reducerea de 50 de bani convenită de Guvern și companii, dar și redusă acciza la nivelul minim UE, benzina s-a scumpit cu 58 de bani/l, iar motorina cu 60 de bani/l, în urma evoluției cotațiilor internaționale ale petrolului și produselor petroliere.

În urma scumpirilor, prețul benzinei standard a ajuns la stațiile Petrom la 6,53-6,59 lei/l, iar cel al motorinei standard la 7,69-7,72 lei/l, iar în cele OMV, la 6,64-6,68 lei/l, respectiv, 7,77-7,80 lei/l.

Foto: arhivă ePitești.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA