930 x122 grota rece

bobotează

SUTE DE OAMENI LA CATEDRALĂ

În prima săptămână din Anul Nou, pe 6 ianuarie, credincioşii creştin-ortodocşi sărbătoresc Boboteaza, o sărbătoare de o importanţă deosebită. Se spune că de Bobotează Iisus Hristos a sfinţit apele botezându-se în râul Iordan.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Apa sfinţită se numeşte Aghiasma Mare şi, spre deosebire de Aghiasma Mică – sfinţită pe tot timpul anului, are o putere specială pentru cei care o consumă.

Astăzi, în toate bisericile şi parohiile din Mioveni, au fost pregătite zeci de vase cu apă pentru a fi sfințite de Bobotează.

Citiți și: Pregătiri de Bobotează, la Mioveni

Numai în curtea Catedralei ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” au participat câteva sute de credincioşi la slujba de Sfințire a Agheasmei Mari.

Nu au fost incidente. Totuși, pe lângă toate lăcașele de cult au fost prezenți, pentru orice eventualitate, jandarmi și polițiști, gata să asigure ordinea acolo unde ar fi fost nevoie.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90