EcoMoto 930×122

droguri

TÂNĂR ȘOFER DIN PITEȘTI, PRINS DROGAT LA VOLAN

Aseară, în jurul orei 22, poliţiştii rutieri au depistat pe strada Dumbravei din Pitești un șofer în vârstă de 22 de ani din municipiu care conducea un autoturism deși se afla sub influența unor substanțe interzise.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Tânărului i-au fost recoltat probe biologice de sânge. Urmează ca rezultatele analizelor să arate exact despre ce drog/droguri este vorba.

Polițiștii i-au făcut dosar penal. Infracțiunea comisă de piteștean este pedepsită de lege cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

Amintim că în iulie 2019 două aparate Drug Test pentru detectarea consumului de droguri în rândul participanților la trafic au intrat în dotarea Serviciului Rutier Argeș și, respectiv, a Biroului Rutier Pitești.

„Potrivit Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani, aparatul asigurând depistarea atât a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a substanțelor interzise.

În situația detectării unor astfel de substanțe, indiferent de concentrație, se va întocmi dosar penal, totodată conducătorul auto depistat fiind și condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

Consumul substanțelor psihoactive are un efect pronunțat în privința capacității de a conduce, diminuând reflexele și viteza de reacție, precum și percepția asupra traficului. Totodată, nu trebuie uitat nici efectul asupra stării de spirit a celor care au consumat, conducătorul auto putând trece cu foarte mare ușurință de la o stare de spirit la alta, devenind nervos și chiar agresiv”, avertizează Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90