930 x122 grota rece

auto

Taxă auto OBLIGATORIE în Centru!

Taxă obligatorie auto în centrul municipiilor!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Deși municipiile din România nu au o infrastructură rutieră sau feroviară corespunzătoare și un parc de vehicule pentru transport public potrivit, Guvernul a adoptat măsuri draconice împotriva celor care utilizează autoturismele cu motoare termice pentru a se deplasa în orașe.

Cât de curând se va introduce o taxă obligatorie auto în centrul municipiilor, punctează clubferoviar.ro

Castanele vor fi scoase din foc însă cu mâna administrațiilor locale ce vor fi obligate, sub sancțiunea tăierii fondurilor naționale sau europene, să introducă taxe în zonele „cu emisii zero”, de regulă cele centrale.

Citiți și: ,,Taxa pe boală”: Cine este scutit de la plată

Măsurile sunt incluse într-un act normativ – „Proiect de lege privind mobilitatea urbană durabilă” care figurează pe lista proiectelor aprobate de Guvern.

Conform documentului, toate municipiile de rang 0 (București) și 1 (11 municipii, alte 89 având rang 2) au obligația realizării unor planuri de mobilitate urbană durabilă fără de care nu vor mai putea accesa fonduri europene.

„Autoritățile publice locale care nu respectă prevederile prezentei legi nu vor beneficia de finanțare din programele cu fonduri europene sau fonduri naționale gestionate de autoritățile publice de la nivel central”.

Municipiile cu rang 0, respectiv 1 au obligația să instituie până la 31 decembrie 2025 zone cu emisii zero, stabilite în baza planului de mobilitate urbană durabilă.

Municipiile reședință de județ, altele decât cele de rang 1, au obligația să instituie până la 31 decembrie 2025, acolo unde este cazul, zone cu emisii scăzute, stabilite în baza planului de mobilitate urbană durabilă.

În interiorul zonelor, clasicele autovehicule cu motoare termice nu vor avea acces sau vor trebui să plătească o taxă.

„În interiorul perimetrului zonelor cu emisii zero, respectiv cu emisii scăzute este permis accesul doar pentru autovehiculele care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:

respectă standardele de emisii ale zonei;

achită taxa aferentă zonei;

sunt exceptate sau beneficiază de reducere de până la 100% de la plata taxei”.

Municipiile reședință de județ au obligația să instituie până la 31 decembrie 2025 și benzi dedicate transportului în comun, în baza prevederilor planului de mobilitate urbană durabilă pentru liniile de transport public cu o viteză medie de deplasare mai mică de 15km/h.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Eu spune:

    Sa va f in gu. Taxe , taxe, taxe ,taxe….atata stiti. Paraziti.

  • Nelu spune:

    Sunt curios ce faceți cu bani de pe taxe😡?
    Cum rezolvați cu poluarea??
    Introduceți taxe în centru, oameni or sa plătească și poluare tot o sa fie 😡
    Hoți corupți și mafioți care sunteți.
    Unde se duc bani de pe taxele care vreți să le introduceți ??
    Sa de_a Domnu sa nu mai apucați Craciunul

  • Gogu spune:

    Bine Eu, dar mai bine schimba cazanul si lasa-ne. Curand va scrie autobuze pe noi în orase.

  • Bogdan spune:

    Când o sa fie infrastructura atunci sa cereți taxe, pana atunci va doresc pământ galben pe voi. Sa ca fie rușine ca de la revoluție încoace nu va mai satura Dumnezeu de furat.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90