NOR CURIER 930X122

taxa

Taxă nouă pentru români! Facturi mai mari la curent!

Vestea momentului pentru toţi consumatorii casnici şi industriali. Aceștia vor fi obligați să suporte o nouă taxă sau cel puţin o parte din costuri.

Citiți și: Schimbare uriașă! Este obligatoriu

Potrivit unei decizii a Guvernului, contoarele inteligente de măsurare a consumului vor fi obligatorii în toate locurile de consum din România în următorii şase ani.

Montarea unui astfel de contor inteligent costă sub 100 euro în ultimii ani, conform profit.ro.

Citiți și: Apare o nouă taxă! Toți vom plăti!

În momentul de față, aceste contoare sunt montate de distribuitori, costurile pentru montarea lor fiind recuperate prin includerea lor în tarifele reglementate de distribuție, parte a prețurilor finale la energie electrică plătite de toți consumatorii pe facturi, notează Antena 3.

Potrivit ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituţie, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Foto descriptiv: Economedia

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90