930 x122 grota rece

fraudă

Țeapă de zile mari pe internet în numele eMAG!

Imaginea companiei eMAG a fost folosită din nou de infractorii cibernetici. De data aceasta pe Facebook, sub forma unei campanii promoționale.

Citiți și: Tentativă de fraudă! Atenție la McDonald’s România!

Astfel, pagina de Facebook ”Emag FANS” promitea utilizatorilor laptopuri resigilate, cu condiția îndeplinirii mai multor pași.

Citiți și: O nouă escrocherie face ravagii pe internet

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC ne avertizează de pericolele la care suntem supuși dacă cădem în astfel de capcane și, de asemenea, ne oferă sfaturi pentru a evita ca acest lucru să se întâmple.

„Fiți vigilenți și analizați cu atenție orice concurs, ofertă sau campanie promoțională atractivă, atunci când activați în mediul online! Verificați de fiecare dată sursa lor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii.

Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip phishing sau scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/grupuri pentru fraudă!

Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această ‘oportunitate’ de a câștiga un laptop. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime.

Cum ne dăm seama de fals?

Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie. Pagina de Facebook în cauză are denumirea Emag Fans, nu eMAG și are doar puțin peste 3000 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG.

Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial al eMAG: sites.google[.]com/view/officialemagfans

Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii!

Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.

Evitați totodată descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse. Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.

Intră pe sigurantaonline.ro și te poți antrena pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online! SigurantaOnline este o campanie de conștientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.

https://quiz.sigurantaonline.ro”, transmite DNSC.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3