930×122 CAPRA 5

gran_turismo_5

Gran Turismo 5, cele mai importante noutati

Unul dintre cele mai asteptate jocuri din ultimii ani si-a facut in sfarsit aparitia in magazine, spre incantarea pasionatilor de masini. Anuntat pentru prima oara in 2005, Gran Turismo 5 a fost lansat recent dupa o serie de amanari succesive.

Chiar daca acest lucru a nemultumit jucatorii la vremea respectiva, motivele care au stat in spatele amanarilor succesive sunt de inteles. Datorita cifrelor ametitoare, Gran Turismo 5 nu este un simplu joc cu masini, ci o adevarata colectie pentru pasionati: nu mai putin de 1031 de masini pot fi incercate pe unul dintre cele 71 de circuite ale jocului. Dupa o perioada de dezvoltare de 5 ani, este firesc ca Gran Turismo 5 sa beneficieze de o pleiada de noutati comparativ cu versiunea precedenta. Astfel, printre noutati se numara realismul distrugerii masinilor in caz de accidente (atat din punct de vedere estic, cat si la nivel tehnic), simularea conditiilor meteo extreme prin ploi si ninsoare, crearea propriilor circuite, dar si compatibilitatea cu televizoare 3D.

Este imposibil sa enumeram in cadrul acestui articol toate cele 1031 de masini disponibile in Gran Turismo 5. Ne vom rezuma insa sa amintim ca Lamborghini si Bugatti sunt reprezentate pentru prima oara in aceasta serie, alaturi de toate premierele mondiale importante din ultimii 2 ani. Nu lipsesc insa nici modelele istorice si nici conceptele care nu vor vedea probabil niciodata versiuni de serie. Unul dintre cele mai interesante prototipuri este Red Bull X1, dezvoltat de Adrian Newey, unul dintre cei mai cunostinti designeri din istoria Formulei 1, exclusiv pentru acest joc.

Pe de alta parte, Gran Turismo 5 include licente pentru masinile din competitii sportive precum WRC, NASCAR, Le Mans si Super GT, ceea ce inseamna ca veti putea intra in pielea pilotilor de raliu pentru a gusta adrenalina la volanul unor modele precum Citroen C4 WRC sau Ford Focus RS WRC. De asemenea, a fost creat si un modul de karting, cu ajutorul caruia veti putea afla cum isi incep carierele toti pilotii profesionisti din lumea sporturilor cu motor.

In Gran Turismo 5, masinile sunt impartite in doua categorii: Standard si Premium. Cele din ultima categorie, care formeaza 20% din total, ofera gamerului posibilitatea de a utiliza anumite optiuni, cum ar fi faza scurta sau faza lunga a farurilor, dar si interioare mai complexe.

Este aproape imposibil sa va plictisiti de Gran Turismo 5, avand in vedere ca puteti incerca unul dintre cele 71 de circuite disponibile. Printre acestea se numara circuite celebre din lumea motorsportului, precum Nurburgring, Indianapolis, Laguna Seca sau Suzuka, dar si circuite stradale virtuale realizate in marile orase ale lumii. Si daca totusi acestea nu sunt suficiente, puteti apela la editorul inclus pentru a crea propriile circuite.

Gran Turismo 5 este disponibil exclusiv pentru consola de jocuri PlayStation 3, iar in magazinele de retail din Romania costa 269 lei. Multi gameri ar putea decide sa cumpere un PlayStation 3 doar pentru acest joc, motiv pentru care producatorii au lansat un pachet special in acest sens: PlayStation 3 in versiunea de 160 GB plus Gran Turismo 5 pentru 1600 lei.

Sursa: Giz.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3