EcoMoto 930×122

jocuri

AU FĂCUT ISTORIE! JOCURI CELEBRE

Originea jocurilor tale favorite

Citiți și: Decizie majoră privind „păcănelele”!

Indiferent de vârstă, tuturor ne plac jocurile. Desigur, însă, că pe măsură ce trece timpul avem noi preferințe și apreciem mai degrabă anumite jocuri dedicate adulților.

Care este, însă, în general, originea jocurilor noastre preferate? În cele mai multe cazuri, originea nu este tocmai definită, pierzându-se în timp. Unele jocuri românești provin din tradiții populare care s-au transformat de-a lungul vremii. Există și jocuri ale căror origini sunt foarte clare, în unele cazuri fiind vorba chiar de inventatori cunoscuți.

Citiți și: SUNT CAZINOURILE ONLINE SIGURE?

Cel mai bun exemplu de joc popular cu origini certe este remi. Având la origine jocul de rummy, un joc de cărți cu istorie de peste un secol, remi este o formă de distracție preferată de mulți români în ultimele decade. Interesant este că popularitatea acestui joc a fost consemnată în numeroase țări, inclusiv în SUA.

Istoria remi, legătură directă cu România

Cum a apărut remi? Inventatorul său este Epharim Hertzano, care s-a nascut in Romania și care ulterior a emigrat. Acesta a avut ideea de a transforma un joc de cărti într-un joc cu pietre. Motivul ține de faptul că regimul totalitar instalat în țara noastră la jumătatea secolului trecut interzisese jocurile de cărți.

Un joc de succes la nivel internațional

Primele seturi de remi au fost realizate manual de Epharim Hertzano în orașul israelian Bat Yam. Văzând succesul vânzării directe a jocului, acesta l-a licențiat în mai multe țări și a început producția la volum mare prin firma Lemada Light Industries. Chiar și astăzi, Rummikub este numele original internațional, jocul fiind vândut la nivel global, inclusiv în țara noastră.

Pe websiteul oficial se vorbește despre această istorie a jocului, despre inventatorul său și despre contextul din România. În anii `80 se ajunsese deja la peste un milion de jucători, așa că în 1991 s-a organizat și primul campionat mondial de remi.

Istoria jocurilor de noroc

În ceea ce privește istoria jocurilor de noroc, în cele mai multe cazuri aceasta se leagă de Imperiul Roman, deci de vremuri foarte îndepărtate. Mai mulți împărați romani erau pasionați de astfel de jocuri de zaruri și de tot ceea ce are legătură cu întâmplarea și cu riscul.

O istorie interesantă are jocul de blackjack, atât de adorat acum în cazinouri. De fapt, în prezent jocuri blackjack se întâlnesc și online, putându-se juca legal și în țara noastră, inclusiv pe smartphone și tabletă. Trebuie alese, desigur, cazinouri licențiate pe plan local.

Jocul de blackjack se mai numește și 21, pentru că jucătorii trebuie să ajungă cu valoarea cărților la 21 sau cât mai aproape, fără a depăși numărul. Regulile complete de joc sunt simple și se găsesc pe internet pe website-urile de specialitate. Originile jocului nu sunt 100% clare, însă se pare că a fost dezvoltat din jocurile practicate în Franța și Spania. Ca vechime, are cel puțin jumătate de secol, chiar dacă nu în forma actuală. Există și păreri conform cărora originile sale ar fi mai vechi – din China, din urmă cu trei milenii!

Ca multe alte jocuri de casino, blackjack în forma pe care o știm s-a inventat/rafinat în Statele Unite ale Americii. Acolo a apărut numele său actual și acolo și-a câștigat celebritatea. A venit într-o formă în America și s-a întors apoi în Europa în varianta de cazino. Istoria blackjack a început în Nevada, tărâmul cazinourilor și al jocurilor de noroc în general.

Multe alte jocuri practicate de noi au istoric foarte interesant. Este plăcut să știi mai multe despre jocurile pe care le practici în timpul liber, iar acum pe internet ajungi rapid la orice informații, oricând dorești. Monopoly, Jenga și multe alte jocuri așteaptă jucătorii fideli să le prezinte istoria.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3