930×122 CAPRA 5

NGP_B_Hand_front-1_psp2

PSP2, un PlayStation de exceptie

Sony a facut publica ultima sa “jucarie” portabila PlayStation cu ocazia unui eveniment organizat la Tokyo. In cele ce urmeaza, vom face o incursiune in ceea ce priveste lumea noului PlayStation numit si NGP, adica prescurtarea in limba engleza de la Portabile ale Generatiei Viitoare.

 

Hardware
Sony a confirmat multe dintre carcateriticile lui PSP2 despre care existau deja zvonuri, scurgeri de informatii si speculatii. Este vorba de un ecran OLED de inalta rezolutie, de tip touchscreen, ceva mai mare decat al dispozitivului initial, dar si de  elemente de control sensibile la miscare de tip SIXAXIS, sticks de tip analog dual, cameră video in fata si in spate, precum si un panou de comanda touchscreen pe partea din spate.

 

Sony se mandreste ca noul PlayStation portabil (PSP) este la fel de puternic precum PlayStation 3. Echipamentul dispune de WiFi încorporat si conectivitate cu ajutorul tehnologiei 3G wireless, folosind si un format nou de stocare a jocurilor.

Iata cum este descris PSP2 de catre Sony: “NGP adopta un nou mediu pentru jocuri, un card de memorie de tip flash, dedicat pentru softul necesar unui asemenea dispozitiv. Avand acest avantaj, cardul poate stoca toate softurile necesare, plus jocurile adaugate pe parcurs ori salvate direct pe card. Prin adoptarea acestui sistem, Sony va fi capabil sa furnizeze carduri pentru jocuri cu o capacitate mai mare in viitor, permitand dezvoltatorilor sa stocheze mai multe informatii pentru jocuri imbunatatite si captivante”.

Pentru moment, Sony numeste oficial noul PSP dupa un cod anume, respectiv NGP. Echipamentul va fi disponibil in curand in Japonia.

Specificatii

■CPU: ARM® Cortex™-A9 core (4 core)
■GPU: SGX543MP4+
■Dimensiuni exterioare: Approx. 182.0 x 18.6 x 83.5mm (latime x inaltime x profunzime)
■Touch pad pentru spate: Multi touch pad
■Camere: Camera fata, camera spate
■Sunet: Dispozitiv audio stereo incorporat, microfon incorporat
■Senzori: Sistem de detectare a miscarii pe sase axe (giroscop 3 axe si accelerometru pe 3 axe), busola electronica pe 3 axe
■Localizare: GPS incorporat, Wi-Fi
■Butoane: Buton on-off, butoane pentru directie (sus, jos, stanga, dreapta), butoane de actiune (triunghi, cerc, cruce, patrat), stick dreapta, stick stanga, buton de start, buton de selectie, buton control volum sunet
■Internet: Conectivitate 3G, IEEE 802.11b/g/n (n = 1×1), Wi-Fi, Bluetooth,

Jocuri
Sony a prezentat o multime de jocuri odata cu dezvaluirea noului PSP, inclusiv noile titluri Little Deviants, Reality Fighters si Gravity Daze, plus francize ale urmatoarelor jocuri:
■Uncharted
■Killzone
■WipeOut
■Resistance
■LittleBigPlanet
■Hustle Kings
■Hot Shots Golf

Sony mai anunta ca noua PlayStation va permite si sustinerea unor jocuri de tip PS1, avand facilitati pentru compatibilizarea celor descarcate.

Au mai fost facute demonstratii pentru Yakuza 4 si Metal Gear Solid 4. Iata lista editorilor terti din Europa pentru NGP:

■Avalanche Studios
■Climax Studios Ltd
■Codemasters Software Company Ltd
■Eurocom Developments Ltd
■Eutechnyx Ltd
■Exient Ltd
■Firemint PTY Ltd
■Gameloft SA
■Gusto Games Ltd
■Home Entertainment Suppliers PTY Ltd
■Impromptu Software Ltd
■Rebellion
■Rockstar Games
■Sidhe Interactive
■Sumo Digital Ltd
■Team 17 Software Ltd
■Ubisoft Entertainment SA
■Zen Studios Ltd

Traducere dupa Michael McWhertor — „The PSP2 is finally here”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90