NOR CURIER 930X122

rainbow_six

Rainbow Six, cel mai revolutionar joc de tip shooter

Noul joc din seria Rainbow, si anume Rainbow Six, se anunta a fi cel mai inovativ din genul “shooting” sau “shooter” din ultimii ani. Proiectul este unul secret, dar informatii despre joc au “scapat” recent, inclusiv cu unele imagini. Mai sunt insa multe de pus la punct inainte de lansarea acestuia.

Rainbow Six va fi unul bazat pe story, mult mai mult decat cele din seria initiata pe baza lucrarilor lui Tom Clancy. Obiectivul jocului este acela de a opri un grup terorist care opereaza in America. Grupul, hranit din lacomia specifica pe Wall Street, decide sa atace New York.

Cheia jocului este aceea ca jucatorii pot schimba rezultatul unor momente fierbinti ale jocului pe baza deciziilor instantanee pe care le iau. Jucatorii pot alege calea pe care o urmeaza pana la finalul jocului, existand mai multe nivele in acest sens. Iar deciziile luate pe moment pot schimba in mod dramatic povestea. In practica, insa, este imposibil sa se joace fiecare nivel dintr-o singura incercare. In schimb, jucatorii  vor fi “recompensati” cu noi experiente bazate tocmai pe deciziile luate.

Deciziile pot fi puternic emotionale. De exemplu, teroristii intra intr-o casa si rapesc un strain. Poti intra in rolul acelui straun, fortat sa tii apasat un buton pentru a preveni o puternica explozie care ar arunca totul in aer. Mai apoi, pe supraaglomeratul pod din New York, perspectiva se schimba iar tu detii controlul echipei Rainbow Six care are misiunea de e elimina teroristii fara sa se ajunga la explozia unei bombe.

Diferite icoane iti permit sa tintesti anumite parti ale inamicilor, si poti decide in acelasi timp daca ii omori sau doresti doar sa ii incapacitezi pentru o anumita perioada de timp, doar ranindu-i. Acestea iti arata si nivelul de radiatii din jurul omului care tine detonatorul, atunci cand te apropii de el. Ti se arata si cate persoane sunt in vehiculele din apropiere, asa cum este cazul unui autobuz cu 100 de persoane in el. Decizia pe care trebuie sa o iei este fie sa il sacrifici pe omul cu bomba, fie sa risti viata a sute de persoane. Una din optiuni este aceea de a arunca diverse persoane de pe pod, in acelasi timp experimentand si impresiile sale pe masura ce plonjeaza. Sadic, desigur, dar il poti privi si cum explodeaza.

Ubisoft pare ca inca mai cantareste costurile si beneficiile implementarii acestui nou si interesant sistem de joc. Jocul are si optiunea de a nu include emotiile.

Daca se va mentine decizia de a realiza un joc pe baza sentimentelor si emotiilor jucatorilor, atunci asistam la ceva cu adevarat revolutionar in domeniul jocurilor de tip shooting care cu siguranta va face senzatie.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90