930×122 CAPRA 5

microsoft

MICROSOFT RENUNŢĂ LA WINDOWS MEDIA CENTER

Pe vremea lui Windows XP, în 2002, Microsoft a considerat că e necesar să aibă un media player puternic. Aşa a apărut Windows Media Center, care putea accesa fişiere audio, video și imagini şi care putea reda şi înregistra conţinut de televiziune. Acest centru digital a fost atât de important la vremea lui încât a avut şi o versiune dedicată de XP. Şi-a continuat existenţa glorioasă pe Windows Vista şi Windows 7, dar la Windows 8 şi 8.1 lucrurile au început să se schimbe puţin. În loc să fie inclus ca standard, Media Center a ajuns un pachet care putea fi descărcat din Store numai de către doritori. Se pare că a fost începutul sfârşitului.

Citiți și: O companie din România introduce programul de muncă cu 4 zile pe săptămână!

Windows 10 nu va mai avea de-a face cu acest media player sub nicio formă. Ba chiar, avertizează utilizatorul, dacă acesta face update la Windows 10 de la o versiune anterioară a sistemului de operare Microsoft care are instalat şi Windows Media Center se va pierde respectiva funcţionalitate. Măsura era oarecum de aşteptat, mai devreme sau mai târziu, având în vedere că Microsoft a dizolvat echipa care se ocupa de dezvoltarea acestui media player încă din 2009, după ce a fost pusă la punct varianta pentru Windows 7.

În loc Microsoft va promova probabil Xbox Video, serviciu de distribuţie digitală de filme, care are potenţialul de a genera venituri suplimentare. Acesta este momentan compatibil cu Xbox 360, Xbox One şi Windows 8. (Sursă: arenaIT, foto: telegraph.com)

Citiți și: Enel, anunț important pentru toți clienții

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

New Profesional Consult 570×90