- Publicat de: admin
- 20-04-2012, ora 11:56
- Tehnologie
Primele aparate foto mirrorless cu conectivitate Wi-Fi
Samsung a lansat trei modele noi din seria NX care beneficiază atât de sistemul revoluţionar de fotografiere mirrorless, cât şi de conectivitate Wi-Fi. Cele trei modele, NX 210, NX 20 şi NX 1000 sunt aparate performate dar şi uşor de utilizat, potrivite pentru amatori şi profesionişti deopotrivă.
Deşi aparatele de tip DSLR (care folosesc un sistem de oglinzi pentru a redirecţiona imaginea venită prin obiectiv direct spre vizor) au avantajul unei calităţi îmbunătăţite a fotografiei faţă de cea a aparatelor compacte, ele au şi marele dezavantaj al mărimii, arată redactorii Giz.ro.
Noile camere din seria NX utilizează tehnologia mirrorless, scăpând astfel de acel sistem groi de oglinzi şi reducând drastic dimensiunile aparatelor.
Surprinderea amintirilor cu o cameră ce poate fotografia aproape instant nu este la fel de interesantă dacă nu pot fi împărtăşite la fel de rapid cu prietenii. Din acest motiv, toate cele trei camere au posibilitatea de a se conecta la internet prin wireless şi de a transmite automat pozele pe Facebook sau alte reţele de socializare.
Toate aceste lucruri se vor putea petrece imediat după ce se va face poza. Deşi aceste calităţi au existat şi în aparatele din generaţia trecută Samsung NX, ele nu au fost implemetate niciodată împreună. Toate cele trei camere din seria nouă beneficiază atât de tehnologia mirrorless cât şi de conectivitatea Wi-Fi.
Toate cele trei aparate au ca dotare standard un senzor APS-C CMOS de 20,3 Megapixeli, de mărime 23,5 x 15,7 mm – dimensiuni identice cu cele ale unui senzor dintr-o cameră DSLR entry-level.
De asemenea, dispun şi de sistemul i-Function, care poate fi folosit pentru a adăuga diverse efecte fotografiilor în timp ce acestea sunt surprinse şi fără a mai fi nevoie să fie editatate ulterior. Această trăsătură poate fi extrem de utilă în cazul în care se vor partaja pozele automat pe reţele de socializare.
Cele trei camere vor putea înregistra atât poze în formatul JPEG sau RAW dar şi video în formatul MP4.
Sursa: Giz.ro