930X122 MAIA

cert-ro

FOLOSEȘTI WHATSAPP? AVERTISMENT

Folosești WhatsApp? Avertisment. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică are un avertisment pentru utilizatorii WhatsApp. (Click pe imaginea de mai jos pentru mărire!):

Citiți și: Premieră în presa online din Argeș! ePitești și-a lansat canalul de WhatsApp!

„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing.

Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de „validare” a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere „verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului (n.r. – vezi imaginea de mai sus!).

Citiți și: Anunț WhatsApp: Din octombrie, acești utilizatori nu mai pot folosi aplicația

Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține.”, transmite Centrul.

„Accesarea acelui link nu duce la „infectarea” cu malware (virus), astfel că deranjul nu este foarte evident pentru utilizator.”, adaugă sursa citată.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90