930×122 CAPRA 5

caldura

Tensiuni privind compensarea facturilor la energie

Tensiuni privind compensarea facturilor la energie

Citiți și: Decizie crucială! Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Deputații vor introduce noi reguli pentru facturile românilor.

Ordonanța plafonării si compensării va suferi noi modificări în Camera Deputaților.

Citiți și: Ultimele tarife la căldură. Anunțul zilei!

Mai exact, parlamentarii vor ca facturarea să se facă luând în calcul consumul din luna curentă, fără raportare la consumul de anul trecut.

Mai mult, premierul Ciucă a anunțat și-a arătat susținerea față de propunerea de a acorda facilități pentru familiile cu trei și mai mulți copii și a precizat că încă se discută și varianta cu acordarea de vouchere.

În schimb, Asociația Furnizorilor de Energie, ce reunește 37 de membri cu o cota de piața de circa 90% din consumul final de electricitate și 65% din consumul final de gaze naturale, spune ca situația este dramatica pe piața energiei din România.

Punerea în aplicare a noilor prevederi legale va crea probleme și mai mari și costuri suplimentare din partea furnizorilor, precum și a altor operatori din piața energiei.

Furnizorii spun ca nu este clar cum se vor aplica plafonările de preț si pentru cine, nu știu de exemplu cate familii cu trei copii sunt pentru ca acestea vor beneficia de preț plafonat.

De asemenea, este necesar ca autoritățile statului să pună la dispoziția furnizorilor date legate de activitatea companiilor.

De exemplu, de plafonarea prețurilor beneficiază și farmaciile.

Dar, cele mai multe dintre acestea funcționează în spații închiriate de la persoane fizice sau juridice, iar în portofoliul furnizorilor un astfel de loc de consum nu apare că este farmacie.

Majoritatea furnizorilor sunt deja în corzi din cauza nedecontării de către stat a banilor ce le revin in urma plafonării, așa ca orice bobârnac îi poate duce în prăpastie.

Se poate ajunge la un blocaj general în toată piața, precum și la nedorite măsuri de raționalizare, prin reducerea consumului și chiar de deconectare a unor consumatori.

Sursă: romaniatv.net

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90