930 x122 grota rece

anaf

Țepe în numele ANAF. Mai mulți români s-au trezit cu datorii la Fisc

Mai multe emailuri false au fost trimise în numele ANAF către zeci de români. Mesajele îi anunțau pe aceștia că au datorii la Fisc.

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

ANAF a transmis deja o avertizare pe Facebook cu privire la aceste emailuri false, sfătuindu-i pe cei care le primesc să nu le deschidă.

Atenție! Emailuri false în numele ANAF!

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut.”, a fost mesajul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Și Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția asupra acestui atac cibernetic.

În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării malware-ului LokiBot în atacuri propagate prin intermediul serviciului de e-mail.

Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru a transmite prin intermediul unor e-mail-uri cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un e-mail legitim din partea autorității și au notificat autoritățile.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite astfel de atacuri cu malware, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas au lansat modulul ANTI-MALWARE din cadrul campaniei de conștientizare la nivel național sigurantaonline.ro. Acest site este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți igiena de securitate cibernetică!”, a transmis DNSC.

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3