930 x122 grota rece

Cimitirul Sf Gheorghe

Tinerii militari care au fost aduși în sicrie, stau de strajă în cer

Tinerii militari argeșeni care au fost aduși în sicrie, stau de strajă în cer

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Ieri, la Cimitirul Eroilor din Pitești s-a marcat Ziua Veteranilor, sărbătoare implementată de Guvern în anul 2014.

La ceremonie au luat parte reprezentanți ai veteranilor, ai cadrelor militare aflate în rezervă și retragere, dar și câțiva membri ai  PSD Argeș.

Citiți și: O mașină a ars în Pitești. Incredibil cu ce au stins-o pompierii!

Cu mult respect

Politicienii ajunși la eveniment au onorat invitația Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Argeș.

Chiar înainte de începerea ceremoniei religioase, persoanele prezente la ceremonie l-au salutat cu mult respect pe maiorul Din Dumitru, veteran de război.

Acesta a venit special de la Podul Broșteni unde locuiește, pentru a omagia camarazii căzuți la datorie.

Împreună în rugăciune

Preotul militar Gheorghe Matei de la parohia Garnizoanei Pitești a săvârșit o slujbă de pomenire alături de alți slujitori ai altarului.

Cel mai impresionant a fost momentul în care toți cei prezenți, printre care și ofițeri în rezervă ai SRI, s-au rugat laolaltă cu preoții pentru veșnica pomenire a eroilor.

La datorie

Înainte însă de ridicarea colivei pentru sufletele celor care și-au dat viața pentru patrie, Dan Arsenescu, președintele Asociației Mitarilor ,,Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” a citit numele argeșenilor care au pierit în teatrele de operațiuni după 1990.

E vorba de războiul din Afganistan acolo unde militarii români au participat alături de cei americani.

Terifiant

Toți cei prezenți au ascultat sumbrele „povești”.

Au fost sintetizate întâmplările prin care tinerii și bravii noștri militari, unii argeșeni, au fost spulberați de câte-o mină pe drumurile din Afganistan sau modul în care și-au dat ultima suflare pe patul vreunui spital. Auditoriul s-a cutremurat.

Eroii nu mor niciodată

În felul acesta s-a marcat la Pitești Ziua Veteranilor.

Sărbătoare instituită de Guvern în 2014. Într-o zi de 11 a lunii a XI-a, la ora 11 se încheia oficial Primul Război Mondial.

Iar conducerile asociațiilor naționale ale veteranilor, ale cadrelor militare aflate în rezervă și retragere, precum și reprezentanți Cultului Eroilor ,,Regina Maria” au comemorat așa cum se cuvenea memoria eroilor.

Care ,,nu mor niciodată” după cum s-a afirmat și astăzi la cimitirul Sf.Gheorghe- militar.

Ne păzesc

Sub cerul plumburiu al zilei, ceremonia s-a încheiat. În urmă a rămas troița încadrată de coroanele depuse. Dar dincolo de toate, toți cei care au participat la ceremonie au plecat încredințați că eroii ne păzesc încă. Ei veghează asupra țării noastre de-acolo de sus, dintre stele.

Aduși în sicriu

Tinerii militari argeșeni care au fost aduși în sicrie din ținuturi îndepărtate, stau de strajă în cer. Pentru familiile lor îndoliate, pentru copiii lor care cresc fără tată și pentru întregul pământ strămoșesc.

Jertfa lor nu e în zadar iar pomenirea le va fi veșnică, din neam în neam…

Eroii nu mor niciodată! Tinerii militari argeșeni care au fost aduși în sicrie, stau de strajă în cer

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3