NOR CURIER 930X122

Arges

Topul celor mai frumoase locuri de vizitat din județul Argeș

Județul Argeș se poate mândri cu câteva locuri și obiective turistice de excepție, pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

MĂNĂSTIREA CURTEA DE ARGEȘ

În topul celor mai apreciate obiective turistice din județul nostru se află Mănăstirea Curtea de Argeș. Aceasta este una dintre cele mai vizitate și mai cunoscute mănăstiri din România, de ea legându-se și Legenda Meșterului Manole.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

 

Lăcașul de cult se află în municipiul Curtea de Argeș. Palatul episcopal și parcul Mănăstirii Argeșului au fost construite între anii 1886 – 1890 de Regele Carol I. Acesta era folosit ca reședință regală de vară.

CETATEA POIENARI

Cetatea Poienari este un alt obiectiv turistic ce merită vizitat. Este un monument istoric aflat pe un vârf de munte ce domină Cheile Argeșului. Cetatea are cinci turnuri de apărare și ziduri de 2-3 metri grosime.

Pentru a ajunge la Cetatea Poienari trebuie să urci nici mai mult, nici mai puțin de 1.480 de trepte. Efortul însă va fi răsplătit pe deplin de priveliștea de excepție.

BARAJUL ȘI LACUL VIDRARU

Barajul și Lacul Vidraru se află și el pe lista celor mai frumoase locuri unde poți merge pentru a te relaxa. Construit în 1962 și cu o înălțime de peste 160 de metru, Barajul Vidraru este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe traseul Transfăgărășan.

VALEA LUI STAN

Valea lui Stan este un traseu amenajat cu scări și cabluri și este considerat cel mai frumos canion din România.

Traseul Valea lui Stan se face în circuit și durează aproximativ 4 ore. Atât intrarea, cât și ieșirea din circuit este pe marginea drumului Transfăgărășan.

CASCADA CAPRA

Cascada Capra, cunoscută și sub denumirea de Cascada Iezerului, este situată pe versantul sudic al Făgărașului, la 1960 metri altitudine.

Cascada este aprovizionată din lacul glaciar cu același nume și are o cădere de apă de peste 40 de metri.

VÂRFUL MOLDOVEANU

Vârful Moldoveanu este situat în Masivul Făgăraș, județul Argeș și este cel mai înalt vârf montan din România.
Altitudinea sa este 2544 metri.

Din cauza piscurilor montane din jurul său, majoritatea de peste 2.400 de metri, vârful Moldoveanu este vizibil doar de pe creasta Făgărașului sau din aer, spre deosebire de multe din principalele vârfuri ale lanțului făgărășean, care sunt vizibile și din Depresiunea Făgărașului.

PEȘTERA DÂMBOVICIOARA

Peștera Dâmbovicioara este un alt obiectiv turistic ce merită vizitat. Aceasta se află tot în județul Argeș, situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara, la 1 km nord de satul Dâmbovicioara.

Peștera s-a format datorită acțiunii apelor pârâului Dâmbovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.

CASTRUL ROMAN CÂMPULUNG

Castrul Roman Câmpulung – Jidova este situat pe drumul național Pitești-Câmpulung-Brașov, la intrarea dinspre sud în municipiul Câmpulung, la șase kilometri de oraș, în cartierul Pescăreasa.

Castrul Mare din punctul „Jidova” este o construcție militară, bine păstrată, de pe traseul Limesului Transalutanus, fiind singura edificată în piatră.

Sursă: Libertatea.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90