EcoMoto 930×122

amenda

Toți șoferii parchează aici! Puteți lua amendă usturătoare!

Toți șoferii parchează aici! Puteți lua amendă!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Toți șoferii trebuie să fie atenți, pentru că pot primi amendă chiar dacă au parcat în fața casei, pe trotuar, iar Poliția le poate transmite sancțiunea pentru parcare neregulamentară și prin poștă, arată Promotor.ro.

Art. 72 din OUG nr. 195/2022, privind circulația pe drumurile publice, interzice ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Practic, șoferul este obligat să lase un spațiu de minimum un metru pentru circulația pietonilor.

Astfel, poți fi amendat chiar dacă ai parcat pe trotuar, în fața casei.

Toți șoferii parchează aici! Puteți lua amendă!

Poliția îi poate sancționa pe cei care parchează neregulamentar cu până la 870 de lei, la care se adaugă şi puncte de penalizare pe carnet.

Sancțiunea minimă pentru parcare neregulamentară este de două puncte de amendă. Și cum în 2023 punctul de amendă a rămas plafonat la 145 de lei, înseamnă o sancțiune de 290 de lei.

Amenda poate fi emisă pe loc, dacă agentul de la Poliția Locală sau ofițerul de Poliție te surprind la autoturism.

Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mihai spune:

    Vise frumoase. In toate cartierele de case trotuarele sunt pline de mașini, mai nou trotuarele au devenit parcări pt bișnițarii de mașini. Dacă ar da amenzi zilnic ar aduce bani mulți la buget dar legile la noi sunt făcute sa fie încălcate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3