Donaris 930 x 122

accidente

Toți șoferii trebuie să știe! „La 20-30 km/oră te poate omorî!”

Toți șoferii trebuie să știe! „La 20-30 km/oră te poate omorî!”

Citiți și: Închisoare pentru șoferii care își ,,rezervă” ilegal locuri de parcare!

În cadrul unei emisiuni, comisarul-șef Bogdan Oproiu și Titi Aur au vorbit despre anumite greșeli grave pe care le fac șoferii la volan, în special cele legate de centura de siguranță.

Unele sunt foarte grave și pot fi fatale pentru conducătorii de autoturisme.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

Unele persoane aleg să nu-și pună centura de siguranță, mai ales atunci când conduc pe distanțe foarte scurte. În schimb, alți șoferi o leagă la spate pentru a nu mai fi avertizați de zgomotul din bord. Titi Aur a spus că acest lucru este extrem de periculos.

Centura de siguranță are un cartuș pirotehnic, iar acesta, atunci când are loc un impact, explodează. Astfel, șoferul poate fi aruncat în față, chiar prin geam, în acel moment.

Mai mult, dacă centura este prinsă la spate, chiar și dacă un șofer circulă cu 20-30 km/h, își pot pierde viața dacă se opresc brusc. Centura din spate îi poate împinge cu pieptul în volan. În plus, există și anumite dispozitive pe care șoferii le pun pentru a acoperi gaura. Unele dintre ele pot fi periculoase.

“La 20-30 de kilometri pe oră dacă te oprești brusc te poate omorî, te dă cu pieptul în volan pentru că te împinge, adică cel care face asta nu știe că punând centura prin spate nu doar că nu te va proteja, îl va împinge foarte tare în cazul unui impact, adică pericolul este mult-mult mai mare, mai bine nu o pui deloc.”, a spus Titi Aur, conform Soferidinromania.ro.

Detalii, AICI

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90