930 x122 grota rece

sens giratoriu

Trafic de coșmar în sensurile giratorii de la Kaufland Nord și fostul Cinema Lumina

Trafic de coșmar în sensurile giratorii de la Kaufland Nord și fostul Cinema Lumina.

Citiți și: Cum să circuli în sensul giratoriu cu două benzi

Şoferii care circulă frecvent pe bd. Nicolae Bălcescu către Dedeman, sunt exasperaţi de traficul sufocant cu care se confruntă la ore de vârf şi nu numai.

Cauza ar fi sensurile giratorii de la Kaufland Nord (FOTO) și cel de la fostul Cinema Lumina, actual Centrul Cultural Județean Argeș, care nu sunt amenajate corespunzător pentru fluxul din ce în ce mai mare de autoturisme care tranzitează zona.

Citiți și: 2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu

 

 

Şi din pricina acestui lucru, anumiţi conducători auto recurg la încălcarea regulilor de circulaţie pentru a câştiga timp. Chiar ieri un piteștean a surprins un astfel de caz, cu o şoferiţă care a virat pe linie dublă continuă pentru a intra în parcarea de pe sensul opus (detalii, AICI), deşi la 100 de metri era sensul giratoriu de la Kaufland Nord.

SOLUȚII

O soluţie ar fi micşorarea ariei sensului giratoriu, în paralel cu montarea unor separatoare de acest tip (FOTO) între benzile 1 şi 2 de trafic dinspre centrul Piteştiului către Bascov.

Luăm ca exemplu orașul Vâlcea:

Sensurile giratorii sunt mai mici, există separatoare din cauciuc pentru a permite circulaţia fluentă a vehiculelor aflate pe banda 1 de mers, care opresc de obicei pentru a da prioritate celor care deja s-au angajat în sensul giratoriu, dar care își continuă deplasarea pe banda 2.

La sensul giratoriu de la Kaufland Nord există o problemă – cei care s-au angajat deja în sensul giratoriu, dinspre strada Mircea Eliade (varianta Găvana, cum este cunoscută) sau cei care vin dinspre Dedeman, au posibilitatea să treacă spre banda 2 către Argintex, dar cu siguranță se pot găsi soluții!

Această problemă nu există, însă, la sensul giratoriu de la fostul Cinema Lumina, conducătorii auto care vin dispre Găvana cu direcția de mers către Bascov și cei care vin dinspre Dedeman şi vor să întoarcă, să rămână pe banda 2 și cei care vin dinspre Kaufland Nord să meargă fără a fi nevoiți să oprească.

În acest context, traficul de la bulevardul Bălcescu ar putea fi descongestionat.

Ar fi o soluție!

Dacă vrei să faci ceva, trebuie să încerci. De ani de zile, din ce în ce mai rău, ne omorâm nervii în trafic fără ca autoritățile să facă ceva în acest sens!

Acum adresăm oficial Prefecturii, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Poliţiei Argeş, Primăriei Piteşti, Comisiei de Circulaţie, adică tuturor autorităţilor responsabile şi decidente această problemă.

P.S.

Este adevărat, sensurile giratorii amintite, reprezintă doar o mică parte a unei probleme generale care include numeroase zone unde traficul devine sufocant. Putem da exemplu aici şi sensul giratoriu de la intersecţia bd. Libertăţii cu Calea Drăgăşani.

Până acum doi-trei ani, banda 1 dinspre Calea Drăgăşani spre centru era delimitată cu linie discontinuă, astfel încât şoferii puteau traversa zona fără a acorda prioritate din stânga, doar în anumite situaţii impunându-se acest lucru (spre exemplu, la intrarrea în giratoriu a autobuzelor care, din cauza gabaritului, încălcau linia continuă şi pătrundeau pe banda 1).

În momentul de faţă, se formează coloană tocmai pentru că s-a decis marcarea cu linie discontinuă între benzile 1 şi 2, fapt ce obligă la acordarea de prioritate din partea tuturor şoferilor care ajung la giratoriu de pe Calea Drăgăşani.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90