EcoMoto 930×122

porci

Transport cu porci infectaţi, oprit de autorităţile argeşene

Transport cu porci infectaţi, oprit de autorităţile argeşene. În noaptea de vineri (02.04.2021) spre sâmbătă (03.04.2021), cu ocazia unui control de rutină al poliției autostrăzi, a fost verificat un mijloc de transport în care se aflau 55 capete suine neidentificate.

Citiți și: Vești bune! Este oficial: elevii primesc bani!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a luat măsurile legale de ucidere și incinerare a suinelor.

Proprietarul a fost sancționat contravențional, urmând a i se întocmi dosar penal, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, deoarece suinele proveneau din zonă de supraveghere pestă porcină africană, din județul Giurgiu.

Citiți și: Decizie dură privind transportul în comun! Șoferii sunt obligați

În urma analizelor efectuate, pe probe de sânge de la suinele confiscate, s-a constatat că animalele erau pozitive la pestă porcină africană.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90